3.g’ere tager London med storm på studietur

H.C. Andersen skrev engang “At rejse er at leve”, og det har NGG bestemt taget ved lære af. Det er ikke særlig lang tid siden, at 1.g’erne vendte tilbage fra deres skitur til Gaustablikk i Norge, og 2.g’erne kan se frem til deres studierejser til New York og Grønland. Men selvom det for 3.g’erne er sidste skoleår, betyder det ikke, at man kun behøver at sidde hjemme på skolebænken. Det fandt en gruppe af elever fra 3.v, 3.x og 3.y med engelsk på A-niveau ud af, da de pakkede deres kufferter og tog et smut til London fra d. 21-24. januar. Eleverne var af sted med deres holdlærere Susanne Fast og Verena Olsen og fik masser af tid til at nyde den engelske hovedstad – men først og fremmest stod den på et fagligt program med både William Shakespeare, George Stubbs og Første Verdenskrig.

Et vandrerhjem med god beliggenhed - men knapt så komfortable rammer.

Et vandrerhjem med god beliggenhed – men knapt så komfortable rammer.

Under opholdet boede eleverne på Smart Hostel Hyde Park View. Vandrerhjemmet lå stik nord fra den gigantiske Hyde Park på Leinster Terrace, og tog man bussen eller metroen et par stop mod vest, endte man på det overdådige shoppingstræde Oxford Street. Selve indkvarteringen var dog ikke noget at prale af. Sovefaciliteterne bestod af små båse, man lige akkurat kunne ligge i. Værst var det for pigerne på turen, der måtte dele et værelse mellem ti mand. Da det meste af tiden alligevel blev brugt ude i byen, var det dog et mindre klagepunkt, og der var hovedsagelig god stemning mellem eleverne på tværs af klasser.

Udsigt over Themsen og flotte Tower Bridge. Foto: Jonas Carlsson

Udsigt over Themsen og flotte Tower Bridge. Foto: Jonas Carlsson

Det seneste Globe Theatre i stil med det oprindelige fra dronning Elizabeths tid. Foto: Jonas Carlsson

Det seneste Globe Theatre i stil med det oprindelige fra dronning Elizabeths tid. Foto: Jonas Carlsson

Den første dag efter ankomsten bød på en gåtur langs sydsiden af Themsen. På Shakespeares tid var sydsiden af Themsen en lurvet, småkriminel og ildelugtende fristad, hvor aktiviteter som skuespil, der var forbudte i City of London på den anden side af floden, blomstrede i fuld flor. Heldigvis er området i dag langt mere præsentabelt med udendørsarealer, restauranter og butikker ud til floden. Efter et kort sidespring på det moderne kunstmuseum Tate Modern nåede eleverne frem til Shakespeares Globe Theatre. Det moderne teater er faktisk det tredje Globe-teater siden det 16. århundredes England og blev opført af amerikaneren Sam Wanamaker i 1990′erne. Her blev eleverne mødt af en utrolig veltalende guide, der meget levende fortalte om Shakespeare og oplevelsen af at gå i teatret på hans levetid. Først og fremmest var en eftermiddag i teatret meget anderledes i dag, da publikum oftest var fulde, råbte til skuespillerne og spillede med og endda var nødt til at besørge på gulvet, da der ingen toiletter var. Shakespeare havde også et så godt kendskab til Globe Theatre, at mange af hans stykker ligefrem er skrevet til at blive opført på teatret. Resten af dagen blev brugt på det farverige Borough Market med dets mange boder med snacks og lækker mad og drikke, et andet flot overdækket marked ved navn Covent Garden samt National Gallery, hvor eleverne blev bedt om at finde to billeder, som blev nævnt i en novelle, de skulle skrive stil over ved hjemkomst. Dagen blev sluttet med fælles middag på en italiensk restaurant ikke langt fra Oxford Street.

Whistlejacket af George Stubbs - et af de billeder, eleverne blev bedt om at holde øje med på National Gallery. Foto: Jonas Carlsson

Whistlejacket af George Stubbs – et af de billeder, eleverne blev bedt om at holde øje med på National Gallery. Foto: Jonas Carlsson

Den anden dag efter ankomsten bød på en tur tilbage til starten af 1900-tallet. Eleverne besøgte Imperial War Museum i det sydlige London. Første stop var en flot og interaktiv udstilling om Første Verdenskrig, hvor eleverne fik indsigt i forholdene på fronterne, kunne gå igennem en skyttegrav og lære om propagandaen på begge sider af krigen. Bagefter gik turen til en lige så flot udført, men ret uhyggelig udstilling om Holocaust med modeller af Auschwitz, beretninger om jødernes forhold under nazistisk styre og indblik i hvilke typer af mennesker, der blev ført til koncentrationslejre for at møde forfærdelige skæbner. Derefter gik turen forbi det farverige område omkring Portobello Road og Notting Hill. Området var viagra pas cher inde veritable præget af farverige husrækker, små atmosfæriske butikker og endda det hus, hvor den legendariske forfatter George Orwell boede i sin levetid. Herefter var der frit lejde til at udforske byen, og turen gik for nogle tilbage til Oxford Street, eksklusive stormagasiner ved Knightsbridge, Picadelly Circus – Londons svar på Times Square – og den store M&M’s-butik nær Leicester Square.

Noget af et artillerivåben foran Imperial War Museum. Foto: Jonas Carlsson

Noget af et artillerivåben foran Imperial War Museum. Foto: Jonas Carlsson

De farverige bygninger på  Portobello Road. Foto: Jonas Carlsson

De farverige bygninger på Portobello Road. Foto: Jonas Carlsson

Må Kraften (og chokoladen) være med Jer! Foto: Jonas Carlsson

Må Kraften (og chokoladen) være med Jer! Foto: Jonas Carlsson

Den sidste dag blev brugt på en lang gåtur gennem Hyde Park. Der var masser at beundre i form af parksøer og mindesmærker til både dronning Victoria, hendes mand prins Albert og prinsesse Diana. Parken var også rig på dyreliv i form af hunde med deres ejere, fritgående ænder og agerhøns og svaner ved søerne. Efter gåturen endte eleverne ved det storslåede Buckingham Palace – lige i tide til vagtskiftet, hvor et orkester i bjørneskindshuer overraskede alle ved at spille temaet til Star Wars. Efterfølgende måtte eleverne haste tilbage til vandrerhjemmet for at hente bagagen og komme af sted mod Gatwick. Imens var der blevet afsat en konkurrence om at finde en statue af Peter Pan i den store park. Den blev fundet af Julie Valentin Schepelern og Mai Madsen fra 3.v samt Jonas Carlsson fra 3.v og Christian Sümeghy Søndergaard fra 3.x.

Blikstille vand i Hyde Park. Foto: Jonas Carlsson

Blikstille vand i Hyde Park. Foto: Jonas Carlsson

 

Britiske garder er åbenbart helt vilde med Star Wars. Foto: Jonas Carlsson

Britiske garder er åbenbart helt vilde med Star Wars. Foto: Jonas Carlsson

 

Den berygtede Peter Pan-statue. Foto: Jonas Carlsson

Den berygtede Peter Pan-statue. Foto: Jonas Carlsson

Studieturen til London gav 3.g’erne med engelsk på A-niveau mulighed for at udforske London og hygge sig på tværs af klasser. Turen gav dem også en kontekst til det videre arbejde med Shakespeare, England og National Gallery, der ventede derhjemme.