De nye elever er blevet godt modtaget

Som altid betød starten på skoleåret, at vi så en masse nye ansigter på NGG. Vi har arbejdet meget hårdt, tutorer, lærere og andet småfolk, på at gøre deres start så god som muligt, men nu er dommens time kommet! 60 nye elever har fortalt os, hvordan deres første uge på skolen har været!

data 1

Som det også så ud sidste år, så er pigerne altså lige det mere hjælpsomme end drengene. Hvad drenge, synes I ikke, vi skal vende den tradition i år?

data 2

data 3

Vi vil gerne takke alle jer, der har indsendt, men en særlig tak skal altså gå til 1.x, der har bidraget med flest besvarelser!

Vi startede med at spørge eleverne om, hvordan de syntes, de var blevet modtaget på NGG, og responsen var overvældende positiv, med 45 % besvarelser på “Super Godt”, og 40 % på “Godt”.

data 4

Svarerne var da også meget positive, da vi bad eleverne beskrive deres første uge på NGG i en sætning. Blandt vores yndlingsbesvarelser er: “Den var spændende og fysisk”, “Overvældende, men jeg blev virkelig positivt overrasket! Følte mig velkommen og godt tilpas!” og “Grænseoverskridende, men fedt at møde nye mennesker!” Der er endda en besvarer, der ligefrem udtrykker en orgasmisk glæde over at starte på NGG. Vi er glade på dine vegne, men du bliver nok nødt til at få det tjekket.

Dernæst syntes vi, at tutorerne skulle have at vide, hvordan jeres 1.g’ere har syntes om jer. Der sidder måske et par af jer, der ryster lidt, men bare rolig, I har ikke noget at frygte!

Data

 

50% syntes, I gjorde jeres job Super Godt!, 23,3 % syntes, I gjorde det Godt, og det samme antal mener, I gjorde det Helt Fint. Kun 2 gange 1% syntes, det kunne være bedre eller siger I gjorde det Vildt Dårligt.

Dernæst spurgte vi, om eleverne havde noget, de var utilfredse med omkring introforløbet. Vi fik mange nej’er, men der var også en del interessante klager. Mange elever syntes, ryste sammen-legene var for dårligt planlagte. “…navnelegene gik i koks, og der var kun planlagt 20 min. leg”, lyder det fra en elev, mens en anden siger: “Alle legene. Det var kedeligt og barnligt.”  Ydermere synes eleverne, at første uge er lige lovligt tidligt at starte med NV.

“Jeg har det fint med, at vi fik lektier og fik at vide, hvilke afleveringer vi havde i fremtiden, for det er jo gymnasiet, vi går i, men det var noget voldsomt at starte NV-forløbet i første uge,” siger en elev.

Udover at prøve at underholde (derfor de dårlige jokes en gang imellem), så håber vi jo, at de her undersøgelser kan gøre noget gavn, når vi skal forme skolen til elevernes bedste. Så hvad vi naturligvis spurgte om til sidst var, hvad vi kunne gøre bedre næste år.

Mange foreslår, at vi enten planlægger legene bedre eller dropper dem helt. Ydermere synes de nye elever, at der skal gøres endnu mere for at lære hinanden at kende. “Få et bedre forhold til de andre klasser i stedet for kun sin egen! Det ville være bedre, da skolen ikke er så stor!- men det er også dejligt at lære sin egen klasse at kende”, skriver en besvarer, mens en anden mener, der skal gøres en særlig indsats for dem, der har gået sammen på NGG i grundskolen. “Dem, der gik i 9. eller 10.klasse før gymnasiet kunne godt blive rystet lidt bedre sammen. Der opstår desværre en gruppesplittelse mellem dem, og det er rigtig syndt”.

Ydermere var det at skulle cykle på Samsø-turen imod en del af de nye elevers ønske, trods at det nok er den nemmeste (og sundeste) måde at komme rundt på øen på. Ydermere mener mange af eleverne, at programmet var meget stramt, og at der ikke var så meget tid til det sociale. En elev foreslår at løse dette ved at bestemme sig for, om turen skal være rent faglig eller rent social i stedet for en blanding.

Men alt i alt viser resultaterne, at de nye elever føler sig godt tilpas, og det kan vi være enige om, klart er en stor sejr. Så gamle elever, klap jer selv på skulderen, og nye elever, hjælp os med at sørge for, at den næste årgang på NGG vil blive endnu bedre modtaget og hjælp os med at udrydde alle de småfejl, der plagede jer!

Som altid stor tak til Jacqueline for hendes idé til og store hjælp med spørgeskemaet, og tusind tak til alle jer der har svaret, I er klart med til at holde os på Ytringg flydende! Men hvis I har lyst til at hjælpe med mere end jeres besvarelser, så står vores dør altid åben.