Den Store Jubilæumsartikel!

Ytringg-logo

I dag er en ganske særlig dag! For præcis et år siden, den 11/3 2014, søsætte en gruppe skrivelystne elever et helt nyt projekt: Ytringg- NGGs eget skoleblad! Vores kamp for at være det bedst mulige skoleblad af elever for elever har budt på mange store øjeblikke, og i anledningen af vores jubilæum, vil vi tage jer på en rejse ud i det populære, interessante og meget pudsige.

Præsentation af vores crew:

Den 23/3 udgav vi vores første video. Det var en sjov lille film, der skulle præsentere jer alle sammen for vores ret ukendte redaktion. Samtidig kørte vi også på mysteriet om, hvem vores mystiske Gossip Swan er. En hemmelighed, der endnu ikke er blevet afsløret….

2.g’ernes hemmelige afstemning:

Den første historie, der blev et hit, var dog da tidligere journalist Oliver Hancke den 28/3 afslørede, at de daværende 2.x’ere åbenbart var så utilfredse med de officielle gallanomineringer, at de lavede deres egne priser på studieturen til Grønland. Udover det hentyder artiklen også til rygter om, at Ytringg-medstifter og teknisk guru, Rasmus Tolker, skulle have været lige lovlig liberal med stemmeoptællingen til gallanomineringerne.

Hvis du vil høre mere om det, eller vil vide, hvem der vandt, så kan du læse artiklen her:  http://ytringg.dk/2-gere-med-mindrevaerdskomplekser/

En uhyggelig forudsigelse:

1. april var fuld af sjov på Ytringg. Vi satte blandt andet vores alles sammen Karina Kølle i en uheldig situation involverende Akropolis og det græske politi. Vores anden aprilsnar skulle dog vise sig at være lidt speciel.

Vi spøgte nemlig med, at rektor Jan Thrane ville gå på pension, og at der ville blive kæmpet hårdt om pladsen, bl.a. af Jens-Ulrich. Som vi alle sammen ved, så gik dette i opfyldelse, da Jan Thrane gik på pension over sommeren, og Jens-Ulrich brugte et halvt år som konstitueret rektor.

Nogen gange er livet bare pudsigt.

Spas med de nye tutorer:

Ytringg dækkede også i stor stil valget af de nye tutorer! Vi var de første til at fortælle jer, hvem de var: http://ytringg.dk/afsloeret-her-er-stx-tutorerne-aargang-201415/ , og vores dygtige journalister var også med til at forklare jer, hvad deres mening er til de vigtige ting i livet, bl.a. om æble eller ananas er bedst: http://ytringg.dk/tutorer-ananas-er-bedre-end-aeble/

Return of The Video:

Ytringg TV-logo

En lille måned efter den første film var vores videohold på banen igen med en opfølger til deres store success. Her var det vinderne af gallanomineringerne, der stod for skud, også selvom vores tidligere Ytringg-medlem Kristoffer Visbjerg blev nødt til at være stand-in for en af vinderne. Udover det prøvede Rasmus Tolker at bortforklare sig i nomineringsskandalen, broderlig kærlighed blev sat på prøve, Osama fortalte om sin fremtid, og Katja lovede at vinde alle nomineringer i år.

Se videoen og grin med, her:

“På NGG er der ikke noget, der hedder ‘vi plejer’”:

Som før nævnt kom det som lidt af et chok for os, da Jan Thrane gik på pension, mest fordi vi rent faktisk skulle skrive en seriøs artikel om hans afgang. Her kan du læse vores interview med manden, der startede NGG og gennem 31 år ledte den sammen med sit superteam af lærere og elever. Det er et interessant indblik i holdningerne, ideologien og humoren fra en mand, der altid vil være en stor del af skolens historie.

http://ytringg.dk/paa-ngg-er-der-ikke-noget-der-hedder-vi-plejer-interview-med-jan-thrane/

NGGs egen triatlonhelte:

Den 17. september kunne Ytringg glædeligt fortælle historien om, at Kristin Blach og Kasper Pedersen havde været på det vindende hold til DM i holdtriatlon. Vi havde en fantatisk samtale med de to guldvindere omkring passionen, teknikken og dramaet, da en af deltagerne kom ud for et uheld. Artiklen er vores mest læste interview. Ifølge Ytringgs statistikker, er den nået ud til 1051 personer. Du kan læse artiklen her: http://ytringg.dk/guldvindere-i-hold-triatlon-alle-ville-kunne-gennemfoere/

Eller du kan nøjes med at blive inspireret af Kristins morale: “Jeg tror, alle herinde (på skolen, red.) ville kunne gennemføre et maraton, hvis det var det, de virkelig ville.

Frifundet!

Hvad, der yderligere lagde pres på Jan Thranes afgang fra skolen, var Undervisningsministeriets anklager mod den tidligere rektor omkring fejl i regnskabet. Så da vi den 10/11 kunne offentliggøre, at anklagerne mod Thrane var jublen stor! Det er Ytringgs mest langtrækkende nyhed. Ifølge statistikken nåede det gode budskab ud til 1508 mennesker. Du kan læse artiklen her:

http://ytringg.dk/anklager-mod-thrane-droppet/

En ugentlig dosis vanvid:

Ytringgs Facebook-side er en vigtig del i spredningen af vores artikler, og vi syntes ærligt talt, at der skulle ske et eller andet unikt på siden. Derfor kom vi søndag den 23/11 på ideen om hver uge at uploade et skørt fakta fra bogen “Unyttig Viden”, og vi har dækket alt lige fra farligt selvskadende fodboldspillere, oversete detaljer og til guddommelige emails. Hvis I har lyst til at grine med, eller bare hvis I vil være flinke, så giv os et like på facebook.com/ytringg.

Det bedste af det hele? Der er stadig masser af unyttig viden tilbage…

Den vilde jagt på julehjertet:

En af de fedeste traditioner på NGG er den årlige julehjertejagt, der i år også involverede en onlinegætteleg omkring hvilke sko, der tilhørte forskellige lærere. I vores interview med initiativtager Karina Kølle forklarede hun, at det var så 3.g’erne også kunne være med, selvom de var i fuld sving med opgaver. For det er jo det, julen handler om. Alle får en chance for at være glade.

For at høre, hvor meget folk gik op i den vilde jagt, eller for at komme i tidlig julestemning så læs artiklen her: http://ytringg.dk/jeg-er-ved-at-blive-bortfoert-paa-gangene-til-tider-karina-koelle-om-julehjertejagten/

Skål!

Nogle af de sjoveste artikler at lave har uden tvivl været Ytringg-undersøgelserne. Arbejdet med spørgeskemaer er selvfølgelig tidskrævende, og det irriterer os stadig lidt, at vi ikke har fået en 100%-besvarelse- please, det ville være en stor drøm, der gik i opfyldelse- men vi synes altid, at det er sjovt at få resultaterne og lære mere om de dejlige mennesker på NGG.

Op til julefrokosten udgav vi en undersøgelse om et område, der sikkert står en del elever nært… NGG’ernes alkoholforbrug! Det var første gang, drengene svarede mere end pigerne, og der kom bl.a. en  sandhed frem omkring et af skolens arrangementer. Hvis du vil se, om NGG er dus med eller dårlige til alkohol, så læs her: http://ytringg.dk/skaal-vi-har-undersoegt-nggs-alkoholvaner/

Fornøjelsen er på vores regning.

En ny æra begynder, og vi er med på første række

Vi slutter vores rundtur gennem Ytringgs historie den 19/1. Her tog vi en snak med den nye rektor Claus Campeotto om hans baggrund og hans planer for skolen. Det var en sjov nyhed at dække, og vi håber meget, at den beroligede nogle af jer, der var lidt utrygge over det fremmede.

http://ytringg.dk/claus-campeotto-ngg-er-det-bedste-af-alle-verdener/

For det er det, vi vil gøre her på Ytringg. Vi vil videst muligt prøve at holde jer orienteret om det nyeste på skolen, så vi alle sammen bedre forstår det sted, vi går på, og de mennesker, der går her; også i det nye år.

imagesYtringg-logo 2images

Her på Ytringg siger vi tak for et dejligt år, og vi glæder jer til at ses

i det nye.