Det synes NGG-eleverne om Introfesten:

Man kan ikke sige gymnasium uden også at sige fester, og dem har vi trods alt en del af på NGG i løbet af året. Vi har tre lukkede fester (intro- og gallafest samt julefrokosten) for bare NGGs elever og to åbne fester, hvor alle er velkomne. 3.g’erne har endda deres egen private galla ved siden af! Man kan altså ikke sige, at skolen ikke har sin del musik, neonfarver og drikkevarer (læs om NGG-elevernes forhold til de våde varer her: http://ytringg.dk/skaal-vi-har-undersoegt-nggs-alkoholvaner/).

I forbindelse med årets første fest har vi prøvet at undersøge, hvad NGGs elever har syntes om den og givet dem muligheden for at have indflydelse på, hvordan resten af årets fester skal være.

Vi spurgte eleverne fra 1.g og 1.hf, 2.g og 2.hf samt 3.g’erne. Vi fik hjælp fra 92 veloplagte NGG-elever, 48 drenge og 42 piger samt 2, der ikke ville opgive deres køn.

FU1  De tre mest hjælpsomme klasser var 1.x, hvor 80% af klassen svarede på skemaet, 3.v (53,33%) og 3.x (50%). Vi siger stor tak til jer, der svarede, men det ville altså redde vores dag, hvis flere af jer ville svare på vores næste spørgeskema.

Vi spurgte så dem, der ikke kom til festen, hvorfor de ikke kom, og her var især to mønstre tydelige:

1) Nogle var simpelthen for trætte efter idrætsdagen samme dag. Som en elev skriver: “Skolen skal bare ikke lægge en fest samme dag som idrætsdagen. Ikke super genial planlægning ;) “.

og

2) Nogle havde en forudbestemt forventning om, at introfesten ville komme til at blive kedelig. Et eksempel lyder: “(Jeg havde -red.) hørt skidt om den, og mange andre fra klassen blev væk“.

Vi spurgte så bagefter: “Hvis du ikke kom til introfesten, var der så noget, skolen havde kunnet gøre, der ville få dig til at komme?” Her var der i høj grad et ønske om, at skolen i bedre tid meldte ud, at der var introfest, og at de generelt bare havde valgt en anden dato.

Det er selvfølgelig op til læseren selv at tolke disse udtalelser, men her på redaktionen mener vi, at skolen burde have lavet en længerevarende reklamekampagne, som det f.eks. ofte gøres med julefrokosten. Den skulle i god tid fortælle eleverne, hvornår festen var, så de kunne sætte kryds i kalenderen, og den skulle prøve at nedbryde nogle af fordommene om introfesten som en kedelig affære.

Vi modtog også et meget ambitiøst forslag fra et tidligere medlem af Espergærde og Rungsted Gymnasiums festudvalg om, hvordan man kunne sætte fester op i fremtiden. En del af manglerne opvejes ved de åbne fester, men vi lader hans kommentar stå alligevel. Vi håber, at du har meldt dig ind i festudvalget her på skolen.

 

FU2

Dernæst gik vi videre til dem, der kom til festen. Til dem spurgte vi: “Har du noget ros til festen?” og der var tilsyneladende en del godt at tale om.

Folk var glade for at de måtte medbringe deres ligkistesøm, som det beskrives på flere forskellige måder: “Tak fordi vi måtte ryge m8s“, “Godt at man måtte ryge udenfor” og “(Det var -red.) muligt at ryge til festen. *LOVLIGT*“. Et andet udsagn siger, at det også er godt for ikke-rygere: “da folk så ikke gør det på toiletterne fx.

Der går ros til personalet, hvad end det er de “gode dørmænd” eller den “super velfungerende garderobe“. Der udvises også entusiasme for festens energiniveau:

Der er normalt ALDRIG nogen, som danser, men det var der denne gang, og det satte mere gang i det.

Fed fest med god energi. Meget bedre stemning end sidste år, hvor mange gik tidligt.

Der var dog også en del ris. Til spørgsmålet “Hvis du kom til introfesten, hvad syntes du så ikke var så godt?” fik vi kritik på en del områder:

Vedrørende sprutten var den “for dyr“, og “betalingen i baren var for upraktisk“. Flere respondenter foreslår, at der laves en løsning, så man kan betale med kort eller mobilepay i baren.

Derudover mener mange, at der simpelthen var for lidt plads. En festdeltager siger: “(Det var ikke så godt -red.) at festområdet var blevet mere afgrænset. Kantinen var f.eks. blevet halveret”. En anden siger: “Folk er samlet mange forskellige steder og måske for lidt plads, men alligevel godt, at det var i gym gangen (i stedet for -red.) grundskolegangen. For lidt borde at sidde (ved -red.)“.

Fodboldkampen mellem Armenien og http://www.cialisgeneriquefr24.com/cialis-prix-de-vente-en-pharmacie/ Danmark, som blev vist på TV’et i

gården, var uden tvivl det mest diskuterede blandt vores respondenter, for der var mange stemmer for og imod. En festdeltager beskriver det meget rammende: “Jeg synes, det er et fedt initiativ, men det gjorde også, at der var rigtig mange, der ikke deltog i festen og bare sad derude.” Det er svært at gøre alle tilfredse.

Endelig bad vi jer være kreative og komme med gode ideer til hvilke temaer, vi skulle have til de kommende fester, og der var

især to temaer, der gik igen:

1) “Maskebal. Maskebal til Galla. Noget med masker. Masker” osv. NGGs elever drømmer altså om en spændende classy aften, hvor man er fri bag maskernes skjul og måske hiver en ny, mystisk partner med hjem…..

Classy as fuck. Copyright: aok.dk

Classy as fuck. Copyright: aok.dk

2) “Rave-fest var et legendarisk tema, og jeg gad godt se det vende tilbage! Rave Party <3. Rave…” og en masse opslag kun med ordet “Rave”. Der er sgu også noget lækkert ved de blinkende lygter, knæklysene og den neonfarvede maling, og så havde vi det hylende sjovt sidste gang, det blev holdt:

rave

Copyright: NGG-festbilleder

Så når I mødes første gang, festudvalg, så tjek lige den her artikel og overvej temaerne, risen og rosen. På den måde kan vi holde endnu vildere fester og folket vil elske jer for det!