En bog du bliver “bidt” af

nattens hus 1Hvis du elsker mystik, kærlighed og drama skal du helt klart læse ”Nattens Hus”.

”Nattens hus”, eller på engelsk ”House of Night”, er en bestsellerserie mest henvendt til pigerne. Der skulle i alt udkomme 12 bøger, hvoraf 11 allerede er udkommet og er oversat til dansk. Det er en vampyr-fantasy serie, skrevet af den amerikanske forfatter P.C. Cast og hendes datter Kristin Cast.

”Uden varsel bliver den smukke Zoey mærket med halvmånesymbolet af en Udsending. Hun er nu tvunget til at følge Gudinden Nyx og tage til Nattens Hus, hvor hendes videre uddannelse til vampyr skal foregå. Det er svært for den 16-årige Zoey at begynde et nyt liv, og det bliver ikke lettere da Gudinden gør hende til Nattens Datter, den første i denne tidsalder… ”

I ”Nattens hus” følger vi pigen Zoey Redbird, som lige er blevet mærket med Vampyrens mærke, og derfor er tvunget til at flytte til Nattens hus. Her skal hun prøve at falde til blandt de mange andre ynglinge, men ondskab og mørke kræfter er imod hende, og det bliver ikke nemt. Heldigvis får hun hjælp fra sin farverige flok venner, som altid er der for at støtte hende. Sammen går de gennem ild og vand for at redde verdenen, for den ondskab der ligger og lurer. Det er en lang og sej kamp, og de lider mange tab, som vil påvirke dem for evigt. Men i kampen mod det onde kan man ikke tillade sig at være svag, og Zoeys mod og viljestyrke bliver mange gange sat på prøve. For mørke kan ikke eksisterer uden lys, og lys kan ikke eksistere uden mørke, og det er hendes opgave at holde balancen mellem de to sider. Presset ligger på den blot 16- årige piges skuldre, og når normale pigeproblemer også dukker op, kan det hele virke håbløst.

Grundlæggende er det en rigtig god serie, som er nem at læse. Selvom Zoey er hovedpersonen, skifter vi alligevel synsvinkel gennem bøgerne. Vi får derfor indblik i, hvordan hendes venner, og også fjender, opfatter kampen mellem lys og mørke, og forfatterne sørger altid for, at hvert kaptitel slutter åbent og enormt spændende. 

Man skal læse ”Nattens hus” hvis man elsker at læse om vampyrer og fantasy, og måske allerede har læst bøger såsom: Twilight, The Vampire Diaries og Dødens Instrumenter. Man kan få bøgerne i blødt bind, og da de heller ikke er særlig lange, er de nemme at have med på farten. Hvis man har langt til og fra skole, kan man hurtigt finde den frem og drømme sig langt væk i ”Nattens Hus” – universet.

Bøger i serien:

 1. Vampyrens Mærke
 2. Forrådt
 3. Udvalgt
 4. Utæmmet
 5. Jaget
 6. Fristet
 7. Forbrændt
 8. Vækket
 9. Kaldet
 10. Skjult
 11. Afsløret
 12. ???