Fem film du IKKE skal se!

Ytringgs anmeldere elsker film! Hvad end det er James Bond på hemmelig mission, Oscar-vindende film om slaveri eller den nyeste film af Chris Nolan, sidder vi klinet fast til skærmen. De fleste af de film og tv-serier, vi har anmeldt på sitet, har også fået rimelig meget ros med fra vores side. Men det ændrer ikke på, at der er nogle film, som er så ringe, at de ikke er værd at sætte i dvd-afspilleren. Her er fem film, du i hvert fald godt kan springe over:

Speed 2: Cruise Control:

Keanu Reeves gad ikke være med igen og efterlod Sandra Bullock alene på den synkende skude.

Keanu Reeves gad ikke være med igen og efterlod Sandra Bullock alene på den synkende skude.

Lasse og Jonas: En gruppe mennesker er om bord på et krydstogtskib, der er på vej mod en olietanker med virkelig høj fart. Hvor den eksploderende bus i den første film var en underlig men fed idé, bliver det virkelig underligt i denne efterfølger til Speed.

Det værste ved filmen er, at selvom skurkens plan mislykkes, formår krydstogtskibet at lave endnu mere ravage end planlagt. Skurkens plan var at få skibet til at sejle ind i en kæmpemæssig olietanker, som så ville eksplodere. Det lykkes vores helte at styre udenom tankeren. Til gengæld sejler de lige lukt ind i en kystby. Som de ødelægger i stedet for. Desuden giver den ellers talentfulde Willem Dafoe en så over the top performance som skurk, der er så dårlig, at den alligevel bliver det bedste og sjoveste ved filmen.

Til sidst skal det lige nævnes, at Keanu Reeves ikke gad spille sin rolle endnu en gang i denne film. Den eneste skuespiller fra etteren er altså Sandra Bullock. Spørgsmålet er, om hun fortryder det.

The Twilight Saga: New Moon:

Aro, filmens eneste lyspunkt!

Aro, filmens eneste lyspunkt!

Jonas: I dag ved vi alle sammen, at Twilight ikke ligefrem er den hellige gral af filmkunst – og langt fra den bedste vampyrhistorie nogensinde! For bedre at forstå dette skal vi tilbage til 2009. Den første Twilight var – på trods af, hvad den gjorde mod vampyrer (de f**king glimter i solen, for God’s sake!) – okay, og derfor havde jeg besluttet mig for at give New Moon en chance. Åh, hvor skulle jeg aldrig have gjort det!

Jeg er rimelig sikker på, at billetten kostede 110 kr., og det er den eneste gang i mit liv, at jeg har ønsket, at jeg havde fået pengene tilbage for en biografbillet. Bella er et ynkeligt pigebarn, som bruger ni måneder på at sidde og glane ud af sit vindue, og som udsætter sig for dødsensfarlige situationer bare for at kunne se Edward i fem sekunder. Desuden ødelægger den ikke kun vampyrer, men også varulve! Det eneste gode ved filmen er slutningen i Italien, hvor vi møder Volturiklanen – vampyrernes de facto-ledere – og deres overhoved Aro. Jeg ved ikke, hvad præcis der er med ham. Han virker bare så sej og sjov, og jeg tror virkelig, at han kunne være fed at have med til en fest. Men bortset fra det gjorde den det virkelig klart for mig, at jeg ikke skulle se resten af serien – NOGENSINDE!!!

Hypnotisøren:

Mikael Persbrandt ser lige lovligt tvivlende ud.

Mikael Persbrandt ser lige lovligt tvivlende ud.

Jonas: Ved I, hvad den allerstørste forbrydelse ved denne film er? At den overhovedet er på denne liste. Til jer, der ikke kender bogen Hypnotisøren, handler filmen i store træk også om en familie, der bliver myrdet. Det eneste vidne er den 15-årige søn, som ligger i koma på Karolinska sygehus. Svensk-finske politikommisær Joona Linna beder den tidligere hypnotisør Erik Maria Bark om hjælp til at komme i kontakt med drengen. Selvom Erik egentlig havde svoret aldrig at hypnotisere igen, indvilliger han alligevel i at gøre forsøget, men det får alvorlige konsekvenser for ham og hans familie.

Filmen er rent faktisk spændende. Mikael Persbrandt og Tobias Zilliacus spiller røven ud ad bukserne. Så hvorfor er filmen så alligevel dårlig? Bogens mysterium havde en fantastisk løsning, hvor alting gik op i en højere enhed. Instruktør Lasse Halström valgte at smide det hele ud af vinduet for et plot, som overhovedet ikke giver nogen mening. Forestil jer en krimi, hvor det til sidst viser sig, at morderens motivation var at ofret havde kigget på vedkommende én gang i et supermarked. Ligeså latterlig virker filmens slutning, og det tragiske er, at Hypnotisøren kunne have været krimifilmen over alle krimifilm og endte med at blive en ringere end middelmådig samlebåndskrimi. Lad os håbe, at Lasse Halström holder sig fra at filmatisere resten af serien.

Hannibal Rising:

Gaspard Ulliel ligner en ung Hannibal Lecter meget godt, men hans skuespil er desværre ikke lige så vellignende.
Gaspard Ulliel ligner en ung Hannibal Lecter meget godt, men hans skuespil er desværre ikke lige så vellignende.

Lasse: Den kannibalistiske psykiater Hannibal Lecter er klart en af de fedeste filmskurke nogensinde! En stor del af den ære skal tildeles Anthony Hopkins, der har spillet rollen i tre film, men også Mads Mikkelsen spiller ham godt i den nye TV-serie. Hvad de alle formår er at vise, at hvis ikke vi fik at vide, at Hannibal var morder, ville vi aldrig mistænke ham.

Det samme kan ikke siges om Gaspard Ulliel i den fjerde og indtil videre sidste film i serien, Hannibal Rising. Den maske, der gjorde at man aldrig ville mistænke Hannibal for at være psykopat, har han simpelthen ikke. Gaspard Ulliel kører simpelthen psykopatstilen hele vejen igennem, også på tidspunkter hvor det overhovedet ikke giver mening. Denne fejlcasting ødelægger desværre, hvad der gjorde figuren fed i første omgang.

Historien er heldigvis god (selvom slutningen virker lidt flad oven på det udmærkede klimaks). Vi får fortællingen om hvordan Hannibal voksede op i Europa efter Anden Verdenskrig og jagtede de tyske soldater, der dræbte hans familie. Den fortæller også, hvordan Hannibal begyndte at få smag for menneskekød. Manuskriptet er da også skrevet af forfatteren Thomas Harris, der har skabt figuren.

Netop derfor rammer alle filmens fejl så hårdt. Man føler, at det her kunne have været alle tiders chance til at fortælle baggrundshistorien for en af de mest ikoniske filmfigurer. Det ville også have været en fed chance for at introducere serien til en ny generation. I stedet sidder man skuffet tilbage. En fantastisk chance er desværre blevet spildt.

Mortal Kombat: Annihilation:

Åh gud... Hvorfor?

Åh gud… Hvorfor?

Lasse: For jer, der ikke har hørt om Mortal Kombat, så er det en ultravoldelig spilserie, der handler om at nogle kampsportsfolk skal kæmpe mod dæmoner fra en anden dimension for at undgå, at Jorden bliver suget ind i Outworld, en helvedesverden ledet af den onde kejser Shao Kahn. Spilserien er klart inspireret af de mange B-film fra 80′erne, så selvfølgelig blev der lavet to B-film, der var baseret på spillene. 

Nej, vent – ikke to B-film. En B-film og en C-film! For hvor den første Mortal Kombat-film trods et par småfejl var en sjov oplevelse, så er Mortal Kombat: Annihilation en katastrofe. Kun to af skuespillerne fra den første film vender tilbage, mens afløserne for de andre gamle figurer ikke ligefrem fortjener nogen filmpriser (udover måske en Razzie). Skurkene virker overhovedet ikke truende. Replikkerne bliver fremsagt uden sjæl og med mange småpauser, og de er så dårligt skrevet, at man ikke kan undgå at grine.

I modsætning til etteren er der dog mange flere figurer fra spillet med, men det er ikke altid til det bedste. For mange af figurerne er kun med i et par minutter, før de forsvinder fra historien, og man aldrig hører fra dem igen. Udover det er en af de figurer, der døde i den første film med igen, uden at vi får at vide, hvordan han lige pludselig kom tilbage til de levendes verden.

Men okay, kan man ikke leve med det, hvis historien er god? Det er trods alt en film om kungfukamp mod overnaturlige dæmonkrigere, lyder det ikke ret epic? Ja, men problemet er, at historien ingen mening giver. Hele filmen igennem hører vi om en profeti, der kan redde dagen, men i sidste ende viser det sig, at den ikke passer. En århundreder gammel profeti passer ikke…

Jeg ved ikke hvad, der er dummest. Det plot-twist eller at jeg rent faktisk købte den her film på DVD.

En scene, som siger mere end tusind ord:

 

Har I en film eller bog, I elsker eller hader over alt på jorden? Skriv til Ytringg, hvis I synes vi skal anmelde noget!