Festudvalget: “Vi prøver noget nyt”

Her på fredag (den 6. februar) holder NGG den første åbne fest i 2015. Temaet bliver “Pimps And Hoes” og blev blandt andet reklameret for med Jens Ulrik Engelund og Jan Bo Jensens optræden i fuldt alfonskostume til den seneste morgensamling i gymnasiet og rygter om, at der skulle dukke letpåklædt festpersonale op. Billetter kan stadig købes på gymnasiekontoret for 80 kroner til dig og lige så mange venner, som du har lyst til at tage med.

Vi har taget en snak med Katja Malchau og Olivia Lysgaard fra festudvalget om hvordan de to fine herrer blev pimps for en dag, om det svære temavalg, og om hvordan denne fest er meget anderledes fra dem, der har været før.

Først og fremmest spurgte vi, hvordan festudvalget havde fået Jens Ulrik og Jan Bo til at klæde sig ud, og vi fik et meget overraskende svar:

OG Pimps

“Det sjove er, at det faktisk var deres egen idé,” udtalte Katja. Olivia uddybede: “Engelund kom jo selv op med ideen, men jeg tror faktisk også selv, at han er med på at få flere folk med til festen, og så var det jo en sjov idé, at ham og Jan Bo kom gående ind i kostume.”

De fortalte også, at det var meningen, at de to inspektører skulle have været rundt og reklamere i 10. klasserne, men at de desværre ikke nåede det til tiden. Der var dog ingen tvivl om, at engagementet var stort.

“Engelund har snakket om, at han vil have det på på fredag, hvis han kommer, og de har endda selv købt kostumerne med ringene og jakkesæt og det hele!” fortalte Olivia.

Da vi spurgte om, hvorfor temavalget faldt på “Pimps and Hoes”, fik vi at vide, at festudvalget ville have “et tema, hvor folk selv kunne bestemme, hvor meget de ville gøre ud af deres udklædning. En pige kan jo bare tage en kjole på og en dreng en fin skjorte. Man behøves ikke at gøre meget ud af det,” selvom de dog understreger, at “det ville være fedt, hvis folk gør det.”

Udover det var temaet også noget helt nyt. Katja fortalte, at der havde været afstemning i udvalget, om hvilket tema, festen skulle have, og at temaer som Sensation White og Rave også blev overvejet. “De er jo vildt fede temaer, men det er jo noget, vi har haft før. Så hellere prøve noget nyt denne gang.”

Der er også sket mange andre forandringer. “Location for festen er ændret,” svarede Katja. “Man går ind ad gymnasieindgangen oppe ved McDonalds. Hele festen bliver faktisk holdt i gymnasieområdet i stedet for i den store hall.” Det gør de, fordi der er mindre plads. De håber, at det vil få flere mennesker samlet, og til at hjælpe på det har de indført et nyt koncept. “Vi kalder det borde, men det er ikke som når man går på en klub og køber et bord. Det er mere, at du kan købe Cult, og så har du mange af dem i stedet for at skulle gå op i baren hele tiden. Så har du dem, og så har du et bord, hvor du kan sidde med dine venner og drikke dem,” udpenslede Olivia.

“Og så går der jo rygter om, at der kommer strippere…” tilføjede Katja grinende. Det er dog ikke noget, festudvalget på nuværende tidspunkt vil be- eller afkræfte, men eftersom, at der dukkede poledancere op til sidste års James Bond-fest, er det et rygte, der måske ikke er så utroligt, som det lyder.

Her fra Ytringg siger vi tusind tak for interviewet, og vi glæder os meget til at se mange af jer på fredag. Til jer, der stadig ikke har besluttet jer endnu, opfordrer vi mange gange til, at I kommer og fester med os. Så find hattene, kæderne og de højhælede frem! Med jeres hjælp får vi sikkert en fantastisk aften.