Gys og dæmoner på grænsen til Mexico

Titel: From Dusk Till Dawn – The Series

Genre: Gys, action

Medvirkende: D.J. Cotrona, Zane Holst, Jesse Garcia, Madison Davenport, Brandon Soo Hoo og Robert Patrick.

Skabere: Robert Rodriguez

Det danske Netflix er et underligt sted. Der er masser af g0de film og serier at se, men nogen gange undrer man sig bare over, hvorfor de ikke har lige præcis den film, man leder efter, når de har så meget andet. Et eksempel på dette er, at både Batman Begins og The Dark Knight Rises ligger på Netflix, mens der intet spor er af The Dark Knight. Man kan til gengæld opdage mange nye og gode ting, som man ikke ville have set som første valg. En af disse er From Dusk Till Dawn.

From Dusk Till Dawn er baseret på en film fra 1996. I filmen spiller George Clooney og Quentin Tarantino to brødre, der efter et kup ender i en stripklub fyldt med vampyrer og dæmoner.  Filmen har fået stor kultsucces, og der blev lavet to efterfølgere. Nu har filmens instruktør Robert Rodriguez besluttet sig for at vende tilbage til den første film – denne gang i serieformat – for at gå mere i dybden med de to hovedpersoner og den mytologi, som omringer seriens monstre. Jeg kender kun filmen af navn og omtale, så jeg kan desværre ikke lave en sammenligning af de to. Men er From Dusk Till Dawn-serien en vogn, der er værd at hoppe på?

To brødre kører stilen! Trademark: El Rey Network/Netflix

To brødre kører stilen! Trademark: El Rey Network/Netflix

Antihelte er populære for tiden, og From Dusk Till Dawn er ingen undtagelse. Vi følger de to brødre Seth og Richie Gecko, der har opnået et ry som nogle af de bedste bankrøvere i hele USA. Richie har lige hjulpet sin bror med at flygte fra fængsel, og det vil de fejre ved at begå kuppet over alle kup. Seth har planlagt det hele ned til mindste detalje, og Richie er en knag til at åbne pengeskabe. Hvad kan gå galt?

 

Jeg gad godt være i Richies sted, hvis jeg fik syner, der var lige så lækre som hende her. Trademark: El Rey Network/Netflix

Jeg gad godt være i Richies sted, hvis jeg fik syner, der var lige så lækre som hende her. Trademark: El Rey Network/Netflix

En del åbenbart. For Richie er nemlig ikke helt normal. Han kan se og høre ting, som ingen andre end ham kan se, og det er ikke ligefrem rare syner. Før de ved af det, er Gecko-brødrene på flugt efter at have dræbt syv mennesker, skarpt forfulgt af rangeren Gonzalez, der vil hævne sin myrdede mentor. Det viser sig, at Richies syner minder om mayanske legender, og Gonzalez indser, at der måske ligger noget mørkere og mere grusomt bag den ene Gecko-bror.

Ranger med stort R! Trademark: El Rey Network/Netflix

Ranger med stort R! Trademark: El Rey Network/Netflix

Samtidig er præsten Jacob Fuller på vej mod Mexico med sin datter Kate og søn Scott, efter at hans kone er død i en bilulykke. Kate forstår ikke, hvorfor de lige pludselig er “taget på ferie”, og hun føler sig næsten bortført. Da hun finder ud af, at hendes far er på flugt, og da de pludselig støder på Gecko-brødrene, må de arbejde sammen for at nå over den mexicanske grænse.

Den familieferie blev hurtigt ødelagt. Trademark: El Rey Network/Netflix

Den familieferie blev hurtigt ødelagt. Trademark: El Rey Network/Netflix

Hvis man kender den type film, som Robert Rodriguez og Quentin Tarantino normalt plejer at lave, har man et godt billede af, hvilken stemning filmen har. Action og skør dialog fylder en hel del i serien, og det sydlige Texas bidrager til stemningen med små lokalsamfund, rednecks og latinamerikanere. Serien er fyldt med både farverige og dystre figurer. Der er en hel fantastisk kemi imellem de to hovedpersoner. Seth er evigt planlæggende, charmerende og kontrollerende, hvor Richie er mere kaotisk og næsten skizofrenisk, men stadig har en ro over sig. Det fører til ret underholdende diskussioner mellem Seth, der bare gerne vi hjælpe sin bror, og Richie, der prøver at forstå sine syner. Udover det har vi Gonzalez, der trods sin chefs ordrer ivrigt jager Gecko-brødrerne for at hævne en af de personer, der har betydet mest for ham i sit liv. Desuden er der Fuller med sin mørke hemmelighed og hans stædige teenagedatter, som også bliver spillet godt af Madison Davenport. Det er dog de to brødre, der virkelig stjæler scenen.

En vigtig ting ved en gyserserie er selvfølgelig det uhyggelige element. Og det er fantastisk i From Dusk Till Dawn. Aldrig siden Dracula har vampyrer været så seje! Deres øjne er næsten reptilagtige, og spidse tænder er udskiftet med drabelige slangehugtænder, perfekt til at sjælen ud af en hver uheldig person, som står i vejen. Det faktum, at der ligger mayanske legender bag blodsugerne, gør vampyrerne meget mere eksotiske end andre versioner, og jeg glæder mig til at se, hvordan mytosen bliver udbygget senere hen.

Serien kører på Netlfix, og vi er ca. halvvejs inde i første sæson. Alligevel tegner From Dusk Till Dawn til at være en fantastisk serie, der leverer gode gys, fed action og masser af underholdning. Serien giver mig helt lyst til at støve de gamle film op, så jeg kan se mere af dette fantastiske univers.

Fem ud af seks svanevinger.

Trailer: