Hvad er en vandrehistorie?

Hej alle sammen!

Nogle af jer har nok lagt mærke til den kategori, der hedder vandrehistorier og tænkt: ”hvad i alverden er det? En novelle, der bor på vandrehjem?” Hvor sjovt det end kunne være, så er det dog ikke det helt rigtige svar.

Men hvad er så det rigtige svar?

Det har faktisk også taget os en del tid at blive helt enige med os selv om. Ifølge ordbogen er en vandrehistorie en opdigtet fortælling, som kendes af mange og fortælles videre, og som opfattes som værende sand, og som ofte har en tilsyneladende realistisk handling med en skræmmende slutning og formidler forskellige normer, holdninger og moralforestillinger. Altså, hvad de fleste af os kender som en såkaldt Urban Legend lidt à la Slenderman, Bloody Mary og kloakalligatorer.

Det er en fed idé, men her på redaktionen havde vi en anden vinkel på ordet vandrehistorie. Vi tænkte os at lave føljetoner, altså historier, der bliver bragt på siden i afsnit, der udkommer med en uges mellemrum. Lidt lige som en slags skriftlig TV-serie! På den måde vandrer handlingen gennem flere afsnit, og man kommer som læser ud på lidt af en vandretur, med masser spænding og forhåbentlig forventning til, at det næste afsnit kommer ud.

Så… hvilke af de to vælger vi? Vi har besluttet at starte med en føljeton, men ideen om uhyggelige vandrehistorier er meget interessant, så I kan vædde med, at jeg nok skal vende tilbage til dem på et tidspunkt!

Ellers kan I nyde første afsnit af min føljeton AMATØRDETEKTIVERNE, og hvis I nu kender nogle virkelig creepy Urban Legends, så skriv til mig!

God fornøjelse.