“Jeg er ved at blive bortført på gangene til tider” – Karina Kølle om julehjertejagten

Fredag d. 5/12. Frokosttid. 2.v er ved at få sat de sidste ting på plads til deres AT-fremlæggelse. En gruppe piger er gået på jagt. Noget er nemlig blevet hængt på skolen, og de ved, at finder de det ikke, bliver det snuppet for næsen af dem af nogle andre jægere. Ifølge ledetråden på skolens Facebookside hænger det udenfor, men hvor kan det være? Tilbage i klassen kigger nogle af drengene på døren til K10- og de får øje på et eller andet. Et træhjerte med et eller andet skrevet på. Det, som alle går og leder efter – dagens julehjerte.

Julehjerte

Dette er bare en af episoderne fra årets julehjertekonkurrence, som kører på sit tredje år denne december. Ytringg tog sig en snak med idékvinden bag hjertejagten, Karina Kølle, og historien starter for tre år siden og beviser, at man sagtens kan få gode idéer i Netto. “Jeg tror, jeg var i Netto,” fortæller hun, “…og så så jeg de her hjerter, og så tænkte jeg: Hey, dem kan man da tegne på!, og så… tænkte jeg bare videre og fik den tossede idé, at dem kunne jeg da hænge op på NGG og lave noget sjov og ballade ud af.”

Det er ikke altid nemt at finde julehjerterne, og det kan godt være, at der lige skal en ekstra lille ledetråd til. F.eks. hang der på et tidspunkt et hjerte under et bord på kontoret, som var meget svært for folk at finde. Derfor fik de en lille ekstra besked om, at “hjertet [hang] 0,5 mtr over jorden”. Men eftersom jagten bliver mere intens for hvert år, der går, er Kølle også blevet mere påpasselig med, hvor godt hun gemmer dem: “Konkurrencen er blevet voldsomt heftig i år, så jeg er ved at blive bortført på gangene til tider, og nogen gange må jeg gemme mig inde på lærerværelset af frygt for at blive afpresset på forskellige måder,” fortæller hun og fortsætter leende, “så jeg ved ikke, om jeg tør hænge hjerterne for svære steder.”

Et andet eksempel på, at konkurrencen har tilspidset sig i år, er en ny konkurrence på Facebook-siden. Her bliver der nemlig lagt billeder op af et par sko, og det er op til eleverne at gætte, hvilken lærer de tilhører. Umiddelbart er det et sjovt ekstratiltag, men det har faktisk en helt bestemt funktion. Kølle fortæller: “Grunden til, at jeg fandt på det, var faktisk fordi, at både 3.g og også 2.hf ikke er tilstede det meste af december måned, og så tænkte jeg, at det var jo egentlig lidt syndt for dem, at de ikke kunne være med til hjertejagten på skolen… Så tænkte jeg, at jeg måtte have en både-og, og så fandt jeg på det med et billede, for der kan deltage, uanset om man sidder på skolen eller ikke sidder på skolen.”

Det er jo ikke bare for sjov, at man finder disse hjerter. Man kan nemlig vinde en præmie, som Kølle løftede sløret for. Hun fortalte, at de ville blive uddelt til julefrokosten, og at “præmien kan udløse noget, der gør godt i maven og i sjælen.” For at finde ud af, hvad det kan betyde, må man komme til julefrokosten på fredag, hvortil billetsalget stoppede i fredags.