“Man kan være med uanset hvilken rolle man tager” – Bente Kühl om NGG’s nye skolekomedie

Hvis nogle af jer har gået og leget med tanken om at lave en skolekomedie på NGG, skal I ikke fortvivle længere. Til sidste morgensamling blev det nemlig annonceret, at der vil blive sat en skolekomedie op omkring slutningen af november, og at der allerede er blevet tilknyttet en professionel instruktør til projektet i form af Dorthe Bille. Ytringg tog en snak med Bente Kühl, der bl.a. også står for Music Academy, om hvordan idéen opstod, hvad en skolekomedie kan bidrage med til skolen, og hvordan man kan blive en del af projektet.

Idéen om en skolekomedie er ikke kommet ud af den blå luft, og ifølge Bente har idéen aldrig været helt død: “Vi har lavet skolekomedier før og haft stor fornøjelse med det, så det har været oppe og vende flere gange. Nu her var det sådan set vores professionelle dramainstruktør Dorthe Bille, der syntes, om vi ikke skulle prøve at få det til at blive til noget i år,” forklarer hun. Bente var med på idéen med det samme, og ledelsen bakkede idéen op om at lave en skolekomedie i gymnasiet.  Forestillingen kommer til at have form som en teaterkoncert i stil med Hey Jude og Come Together, der begge har kørt på Østre Gasværk Teater i København. Bente forklarer: ”Som nogen måtte have set, så har der været en Beatles-, en Gasolin-, en Bob Dylan- og så nogle andre teaterkoncerter, hvor musikken har en central rolle, men hvor der også er skuespillere, og hvor man kæder en historie sammen ved hjælp af nogle musiknumre.”

Sådan her så det ud, da Gasolin-teaterkoncerten kørte på Østre Gasværk:

En sådan skolekomedie i koncertklæder kunne gavne både deltagere og tilskuere. “For dem, der vælger at deltage, er der mulighed for en oplevelse af en anden karakter, end man måske er vant til i det daglige,” fortæller Bente. “Der kan være mange sjove oplevelser, men der kan også være nogle udfordringer, hvor man kan udvikle sig.” Der er nemlig ikke kun brug for skuespillere, musikere og sangere, men også kostumierer, sminkører, lyd- og lysfolk og alt andet vigtigt mellem himmel og jord inden for teaterverden. Et andet vigtigt element er det sociale samvær på tværs af klasserne. Bente forklarer: “Vi har jo rigtig mange timer, hvor man er sammen med de samme mennesker over længere tid. Laver man et projekt som en teaterkoncert eller skolekomedie, bliver det på tværs af hele [gymnasie]afdelingen, hvor man kan få nye venner og have nogle sjove oplevelser sammen. Vi håber, at deltagerne vil vælge store og små roller på scenen, men det kan også være ude bagved. Så man kan sagtens være med i fællesskabet, uanset hvilken rolle man tager.”

Desuden er der også stor mulighed for at give sit eget personlige præg på projektet, da det er blevet besluttet ikke at tage et færdigt manuskript og opføre en bestemt forestilling. Bente uddyber: “Vi er jo ikke ligeglade med, hvad vi ender med at præsentere, men håber så også, at de unge mennesker, der melder sig til, har noget på hjerte. Derfor har vi ikke taget et færdigt manuskript, men vores dygtige instuktør (Dorthe Bille, red.), vil sætte de forskellige bidrag sammen til en samlet historie.” Forestillingens målgruppe vil i første omgang være resten af eleverne på skolen, men også elevernes familier, venner og måske folk fra andre skoler.

Det blev besluttet, at arbejdet på skolekomedien skulle ligge i oktober og november. Bente fortæller, at dette er et bevidst valg for at sørge for, at flest mulige ville have tid til at være med i projektet. Desuden kan skolekomedien også have mulighed for at udvikle sig til en årlig tradition. Bente fortæller: “Det kan godt være, at der måske ikke er så mange, der deltager i år. Men så kan det være, at nogle vil sidde og tænke “Hov, det skal jeg da huske at sætte tid af til næste år!”, og at skolekomedien på den måde kan udvikle sig.”

Har du fået blod på tanden og kan noget med skuespil, sang, dans, lys, lyd eller whatever, kan levitra buy us date du møde op i M36 på onsdag i anden lektion, hvor projektet bliver introduceret for alle, der har lyst til at være med. Som tidligere nævnt er alle velkomne uanset kompetencer. Bente forklarer: “Her kan man sige til, om man vil have en stor eller lille rolle, eller om man bare har lyst til at tænde og slukke for en knap på en lampe, eller hvad det nu skal være. Der er plads til alle.” Skulle du være så uheldig ikke at kunne deltage, kan du skrive til Bente, og der er ingen undskyldning for ikke at have set begivenheden, da den står på skemaet på Lectio. NGG’s skolekomedie er et fedt initiativ, der i den grad fortjener en chance!