Nye Fremmedsprog til Nye NGG-elever

I et forsøg på at give eleverne ekstra internationale kompetencer, der kan blive nødvendige i fremtidige studier og på arbejdsmarkedet, har NGGs bestyrelse givet grønt lys til at starte en perlerække af nye sproghold.

“Vi hører tit om, at mange elever på universiteterne simpelthen ikke forstår at læse deres lærebøger, og når der kommer udvekslingsstudenter fra andre steder i verden, så opstår der hele tiden kommunikationsproblemer. Det vil vi ikke have sker for vores elever,” betror et bestyrelsesmedlem, der helst vil være anonym, sig til os.

Med de eksisterende sprogfag: engelsk, tysk, fransk og spansk, vil det nu blive muligt at opgradere til et helt specielt A+-niveau. “Vi lover, at du kommer til at tale og opføre dig som en indfødt, når du er færdig med et A+-sprogfag. Både på godt og ondt,” fortæller bestyrelsesmedlemmet.

“Der vil også blive oprettet A-, B- og C-hold i esperanto, kinesisk, arabisk, islandsk, italiensk, portugisisk, zulu, tyrkisk, klingon, quenya og na’vi samt volapyk og røversprog. Alle elever får en ekstra valgblok. Ingen skal snydes for at prøve disse fantastiske nye fag!”

Aprilsnar 2015

Ifølge vores kilde er testholdenes resultater over forventning. “Vores islandsk A-hold var forsvundet på Island i et halvt år, indtil en elev fra 2.X fandt dem på studieturen. De havde blandet sig med de lokale, og deres hobbier var fiskeri og polarrævjagt. Det kalder jeg effektivt!”

Der er dog mange kritikere af de nye sprogfag. For det første mener AP-lærerene, at det er uretfærdigt, at latin ikke får samme rettigheder som andre sprog. Derudover tvivler man på, om der overhovedet vil være tilstrækkelig tilslutning til alle holdene.

De sidste mener dog, at mange af fagene direkte modarbejder målsætningen om at give eleverne internationale kompetencer. “Hvad fanden kan man få ud af at kunne klingon, når man sidder i et stort amerikansk handelsfirma?” udtaler en forbløffet lærer.

Hvordan det går med de nye valgfag, eller om de overhovedet bliver oprettet, kan kun fremtiden vise. For at ære beslutningen vil vi afslutte denne artikel på røversprog:

“Hoh-vov-o-ror e-ror dod-e-tot gog-o-dod-tot, a-tot dod-e-tot bob-a-ror-e e-ror e-non a-pop-ror-i-lol-sos-non-a-ror, fof-o-ror dod-e vov-a-lol-gog-sos-pop-ror-o-gog lol-y-dod-e-ror vov-i-lol-dod-tot dod-u-mom-mom-e!!!”