Studenter fejret med pomp og pragt

I går sagde vi farvel til 3.g og 2.hf, der med en fin eksamen og hue på hovedet var klar til at flyve fra reden og ud i den store verden. Flagene vejrede i skolegården, og hallen var pyntet med bånd, flag, planter og en rød løber.

2014-06-28 08.48.30

2014-06-28 08.50.02

 

Da de mange familiemedlemmer og venner var kommet sikkert ind i salen, åbnedes bagdøren, og ind kom studenterne. Med Tolker som bærer af NGGs fane marcherede Thrane og de glade studenter fra båd 3.g og 2.hf op til scenen.

2014-06-28 09.21.31

Thrane giver opmuntrende ord til flokken af studenter.

Efter en kort velkomst fra Thrane blev ordet givet videre til Lea, der holdt en tale på vegne af studenterne. Her mindedes hun de oplevelser, som studenterne havde oplevet gennem deres tid på NGG. Hun talte om studieture til London, hvor nattelivet i den grad blev udlevet, til Grønland, der var meget koldere end ventet, og til New York, hvor temperaturen havde føltes lige så kold. Hun talte om de venskaber, der var blevet knyttet, og hvordan de sammen har overlevet både projekter og strenge krav, og samtidig har haft en festlig tid.

2014-06-28 09.17.12

Lea holder tale.

Efter lidt tekniske vanskeligheder blev det tid for Music Academy til at give et nummer. De gav den gas, og snart var salen fyldt med lyden af folk, der klappede i takt til de glade musikanter. Specielt keyboardspilleren, der havde sin studenterhue hvilende på hovedet, strålede. Midt under melodien kastede de glade studenter deres huer op i luften. Det var et fantastisk syn, men studenterne fik til gengæld travlt med hurtigt at samle dem op igen.

Music Academy gør klar til at spille.

Music Academy gør klar til at spille.

Derefter fik Thrane en gave af studenterne. Thrane åbnede pakken og fandt et billede af ham og årgangen fra den store gallafest. Thrane takkede studenterne for gaven, der sikkert vil bringe ham mange minder i fremtiden.

2014-06-28 10.13.402014-06-28 10.14.03

Så gik Thrane i gang med sin tale til studenterne. Han fortalte om deres vej fra grimme ællinger til smukke svaner, og hvordan de havde overrasket ham. Han opfordrede dem til at beholde deres ungdommelige indstilling og behov for frihed. Han fortalte om studierejser og elevinitiativer, og han konstaterede, efterfulgt af en del latter fra salen, at denne årgang havde været den allerbedste i NGGs historie. Mod slutningen af talen bad Thrane studenterne om at kigge under deres stole. Gemt under dem var et spejl. Han fortalte, at når de skulle tage beslutninger, skulle de se i spejlet og spørge: “Er det her virkelig mig?”

Derefter gik uddelingen af eksamensbeviserne i gang. Hver enkelt student blev kaldt op på scenen og modtog beviset, i henholdsvis røde og blå kuverter, og lykønskende ord fra inspektørerne og Thrane. Når alle i klassen havde modtaget deres bevis, blev der råbt hurra på ægte NGG-facon.

Så blev der uddelt gaver fra Støtteforeningen. De elever, der havde bedst gennemsnit fik en bogpræmie, og bagefter blev de mange elever, der havde gået på NGG siden Ællingen kaldt op på scenen. De fik hver en gave, der skulle minde dem om deres tid på NGG.

Til sidst brød salen ud i fællessang, da musikken til Skolesangen blev spillet. Ved sidste vers tog Tolker fanen op igen, og studenterne marcherede ud af salen samme vej, som de kom ind.

Studenterne marcherer ud af salen.

Studenterne marcherer ud af salen.

Udenfor ventede dans omkring Stenen, og vognene holdt klar til at køre studenterne ud i Danmark. Dimissionen var prægtig, og der er ingen tvivl om, at dette bliver en dag, som studenterne kommer til at huske resten af deres liv.

2014-06-28 10.48.07

Her fra Ytringg ønsker vi studenterne nogle festlige uger og al held og lykke i fremtiden!