Ytringg TV: 1.g’ere indtog de norske fjelde på årlig skitur

En af de faste traditioner på NGG er den årlige skitur, hvor 1.g’erne drager nordpå, hopper på et par brædder og suser ned af de norske pister. Turen gik også i år til Gaustablikk,

hvor eleverne ud over at stå på ski kunne hygge sig i skihytten med en varm kop kakao, snakke, spille kort eller se film. Der er i år blevet samlet en film, der viser actionen på vej ned af pisterne og hyggen bagefter. Den kan I se her:

Vi tog os også en snak med Mathilde Lund Jensen fra 1.x, der har lavet filmen, om hendes oplevelse af turen. På trods af en uheldig omgang sygdom var den meget positiv. Læs videre under billedet:

Mathilde Lund Jensen, 1.x. Foto: Privat

Mathilde Lund Jensen, 1.x. Foto: Privat

Hvilke forventninger havde du til turen, inden du tog af sted?

- Jeg havde siden skolestart set frem til en rigtig sjov og hyggelig tur i Norge. Det var noget, som vi alle glædede os enormt meget til.

Hvordan levede turen op til dine forventninger, og på hvilke punkter var den anderledes, end du havde forventet?

- Turen var virkelig god, det var så hyggeligt at være sammen med sine venner hele tiden. Vi havde rigtig god mulighed for at gøre, hvad vi selv ville, når vi havde fri. Det var super hyggeligt at komme hjem og slappe af med de andre og drikke en kop te eller se en film, men generelt var hele turen virkelig hyggelig! Det var også dejligt ikke at skulle ikke tænke på skole, hvilket var rigtig rart efter en ”hård” start i 1g.

Hvad var det absolut bedste ved turen?

- Jeg ved ikke, om jeg kan sætte en finger på en ting, som jeg synes var bedre end de andre. Alt var virkelig godt, jeg har lært en masse på ski, som helt sikkert er noget, jeg

vil tage med videre. Noget andet jeg også synes var rigtig godt, var at vi blev rigtig gode venner på tværs af klasserne. Men egentligt nød jeg bare at være rundt om mine venner hele tiden, og bare have nogle virkelig sjove og gode dage på ski.

Hvad var det værste ved turen?

- Der var rigtig mange der blev syge – inklusiv mig selv – og det var helt sikkert noget, som jeg godt kunne have undværet!

Der kommer jo til at være en del studierejser i løbet af gymnasietiden. Har Norgesturen fået dig til at glæde dig til de andre ture?

- Jeg glæder mig rigtig meget til de andre ture, dog synes jeg det er ærgerligt, at vi ikke skal afsted med de andre klasser igen. Men jeg holder rigtig meget af min egen klasse, og vi har det altid rigtig sjovt indbyrdes, så lige meget hvor vi er henne, så er jeg sikker på, at det bliver rigtig godt!