Ytringgs guide til den nye elev!

Velkommen til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium! Her på redaktionen glæder vi os meget til at møde jer alle sammen, og vi ønsker selvfølgelig, at I kommer bedst muligt i gang. Derfor har vi lavet denne guide, der så simpelt som muligt sætter jeg ind i livet på NGG. Velkommen til tre dejlige år hos os!

 

De Vigtigste Steder:

Som ny elev har du vigtigere ting at lave end at fare vild. NGG er nu ikke så stor, så det ville nok blive svært, men her er alligevel en guide til de vigtigste steder:

Kontoret:

Ved krydset mellem M-gangen og gangen fra indgang til kantine. Det er her, det hele bliver styret fra. Det er her, du går hen, hvis du har et spørgsmål til inspektørerne, hvis du skal købe billetter til den næste fest, eller hvis du skal låne et stik, så du kan koble din Mac til projektøren. Hvis du har fravær eller andre problemer, som du gerne vil tale med nogen om, så er dette også stedet.

Kantinen:

Fortsæt lige ud fra indgangen, så kan I ikke undgå at støde ind i den. NGGs kantine holder åbent fra tidlig morgen til et par lektioner efter frokost. Her kan man forsyne sig med et stort udvalg af varme retter og sandwiches, og man kan også købe en snack eller kaffe til det hurtige kick.

Computerrummet:

Overfor kontoret. Her kan I printe jeres opgaver eller lektier.

De Naturvidenskablige Lokaler:

Hvis I står i gymnasieafdelingen og tænker: “Hmm.. vi skal have fysik, men hvor i alverden laver vi forsøgene?” kan jeg godt forstå jer. Biologi- og Fysiklokalerne ligger nemlig ikke i selve gymnasieafdelingen, men har deres egen gang i Grundskolen. Så hvis I forlader gymnasiet ned af M-gangen, fortsætter du bare, indtil du når L(aboratorie)-gangen.

Hallen:

Idræt foregår i hallen, der ligger på den anden side af skolegården. Vi vil også være samlet i hallen til de store morgensange en gang om måneden. NGGs sportshal er udstyret med fodboldbane og mål til basketball, håndbold, hockey m.m Desuden er der bag hallen en stor kunstgræsbane. SportsCollege-elever vil som en bonus have adgang til hallens fitness-rum.

Studievejlederen:

I “glasburet” nær kantinen finder I studievejlederne. Dem kan I dels spørge om jeres linje men også tage en snak om det sociale i klassen.

 

Lektiecafé:

Tirsdag og torsdag er de to første timer aflyst. Der er til gengæld gjort plads til NGGs lektiecafé, hvor man kan komme og få en kop kaffe eller thé, mens man diskuterer sine problemer med kammeraterne eller læreren. Om tirsdagen er der hjælp til de sproglige fag, mens torsdagen er til det naturvidenskabelige. Det smarte er så, at opgaverne oftest afleveres enten senere på dagen eller dagen efter. Så er I lidt sent på den, eller vil I bare gerne diskutere resultater en sidste gang med dine klassekammerater, så er lektiecaféen et godt og hyggeligt sted for jer.

 

Forløb:

AP:

Almen Sprogforståelse. Et halvårigt forløb, der bl.a. omhandler sprogets opståelse, historien bag dit eget navn, grammatik og latin. Det lyder måske lidt kedeligt, men jeg lover jer, I kommer virkelig til at savne det. Og ja, man skal også have det, selvom du er naturvidenskabelig.

NV:

Naturvidenskabeligt Grundforløb. Naturvidenskabeligt grundforløb er et samarbejde mellem fysik, kemi, naturgeografi og til en vis grad matematik. Forløbet munder ud i, at I skal skrive en opgave, om det I har lært. Højdepunktet i forløbet er uden tvivl turen til Samsø, der vil byde på lange cykelture, teambuilding og masser af sjov, mens I hører masser om øens grønne revolution. Og ja, man skal også have det, selvom man har valgt sproglig eller samfundsvidenskabelig linje.

 

NGGs traditioner:

Skolesangen:

NGGs skolesang synges ved festlige lejligheder som afslutninger/skolestart/dimissioner m.m. Sangen er nem at synge, og den ligger vægt på mange af skolens værdier. Den lyder således:

2014-08-11 12.03.49

Hurra-råbet:

Når noget eller nogen skal fejres, så råber vi NGG-råbet. Det lyder således:

“Hurra. Hurra. Hurra! Hurra! Hurra! NGG! (Årstal f.x 2014)!!!!”

Huepåsættelse:

På NGG er der tradition for, at rektor sætter huen på hver elev. Det foregår i grundskolens aula. Studenten vil gå gennem en sejrsgang af glade elever, og hver enkel student vil blive godt og grundigt fejret. Det er helt klart noget at glæde sig til.

Les Lanciers:

På NGG danses der folkedansen Les Lanciers til gallafesterne. Den er nem at lære og samtidig føler man sig lidt fin og kongelig, når man danser den. Vi danser Lanciers i idrætstimerne op til galla, men vil I alligevel øve jer lidt, så tjek dette link ud:

http://www.spillefolk.dk/Folkedans/VisDans.php?ID=29

Nomineringer:

Til gallafesterne vil der også blive uddelt priser til forskellige elever. Det kan være for alt fra skøre hændelser til nuttede attributer. Inden festen vil der udkomme afstemninger på lectio, hvor man selv kan nominere folk til bestemte priser og stemme på dem, man synes fortjener dem mest.

 

NGGs fester:

Med cirka to måneders mellemrum er der en stor fest på NGG.  Fire af dem vil være lukkede (introfest, julefrokost, gallafesterne), hvilket vil sige, at kun NGG’ere er velkomne, men resten vil være åbne, så I kan invitere to venner med jer! I mellemrummene mellem festerne vil der også være caféafterne, der er lidt mere afdæmpede, hyggelige arrangementer med optræden og råhygge. NGGs fester er virkelig ikke noget, I vil gå glip af!

 

Grupper og udvalg:

På NGG er der mange forskellige grupper, I kan være med i.

Elevrådet:

Elevrådet er elevernes vej til at gribe ind i skolens ledelse. Hver klasse vælger en repræsentant og en suppleant, der skal afløse repræsentanten, hvis han/hun bliver syg. Elevrådet diskuterer så elevernes forslag til, hvad der skal ændres, og sender det videre til ledelsen, der tager hånd om problemerne.

Festudvalget:

Festudvalget planlægger førnævnte NGG-fester. De sørger for den fede oppyntning, bestemmer tema, trækker i trådene med DJ’s og diskoteksejere, og har styr på det finansielle.

Caféudvalget:

Caféudvalget er egentlig nogenlunde det samme som festudvalget. Bare med caféaftener selvfølgelig.

Hueudvalget:

Hueudvalget er med til at sørge for, at du har en studenterhue som bevis for dine tre, fede år på NGG.

Ytringgs redaktion

Det vigtigste udvalg af dem alle! På Ytringgs redaktion mødes vi tit og diskuterer nyheder, rygter og andre projekter,  som vi derefter smider op som artikler på vores hjemmeside. Vi hænger ofte ud, hvor der er et ledigt lokale, så kig endelig forbi.

 

Vi håber, at denne guide har været jer til hjælp. Du får kun en start på gymnasiet, hvorfor ikke komme bedst muligt i gang? Held og lykke og på gensyn!

Thumbnail-billedet tilhører wikihow.com